Nederlands     English     Deutsch

Circus Zandvoort
Fun & Games, Bioscoop, Theater, Casino

Het gehele jaar open van 10.00 - 02.00 uur.
Gasthuisplein 5, 2042 JM Zandvoort
Postbus 446, 2040 AK Zandvoort
Tel. 023-5718686
www.circuszandvoort.nl


Geschiedenis Black Jack

 
Het Kaartspel

Het kaartspel in het algemeen vindt zijn oorsprong in het China van de twaalfde eeuw. Het won ook in onze omgeving snel aan populariteit. Het kaartspel bied mogelijkheden voor tientallen verschillende spelletjes.

Kaartspel belasting op de Schoppen Aas

Toen in de achttiende en negentiende eeuw het kaartspel sterk aan populariteit won, werden er pogingen gedaan om het aan banden te leggen. In Engeland werd daarvoor belasting geheven op het kaartspel. Men bedacht het volgende systeem: alle kaarten mochten vrij verkocht worden, met uitzondering van schoppenaas. Deze moest men kopen via de staat. Natuurlijk werd het systeem op groteschaal ontdoken. Het heeft de opmars van het kaartspel niet kunnen stuiten.

 

Behendig omgaan met je kansen
De meeste kaartspelen worden niet als kansspel gezien. Bij een aantal kun je door oefening het spel steeds beter beheersen, zoals bij het pokerspel Texas Hold em. Daarmee krijg je invloed op de uitkomst van het spel. Kaartspelen die wél duidelijk het karakter van kansspel hebben, zijn verschillende vormen van Poker en Black Jack.

Ontstaan van Black Jack
Waar en wanneer het spel Black Jack precies is ontstaan, is niet helemaal duidelijk. Zo zou er rond 1570 in Spanje al een Black Jack-achtig kaartspel zijn gespeeld. Andere bronnen spreken van een vergelijkbaar kaartspel aan het Franse hof rond 1600. En weer anderen claimen dat Italië de bakermat van dit spel is. De naam Black Jack is in iedergeval afkomstig uit Amerika. Een fabrikant die eind 19e eeuw kaarttafels produceerde, zette daar zijn logo ‘Black Jack’ op en sindsdien heet het spel overal Black Jack.

Agenda


COVID-19: TIJDELIJK GESLOTEN

Covid-19 maatregel: Tijdelijk gesloten

lees meer

Gekoppelde Jackpot

Een jackpot als extraatje...

lees meer