Nederlands     English     Deutsch

Circus Zandvoort
Fun & Games, Bioscoop, Theater, Casino

Het gehele jaar open van 10.00 - 02.00 uur.
Gasthuisplein 5, 2042 JM Zandvoort
Postbus 446, 2040 AK Zandvoort
Tel. 023-5718686
www.circuszandvoort.nl


Bioscoop & Theater
Kees van Amstel

 

Kees van Amstel (1965) werd in 2002 tot zijn eigen grote verbazing aangenomen bij de Comedytrain. Opgegroeid in de badplaats Zandvoort behaalde hij met list en bedrog ook het diploma Atheneum en kwam hij uiteindelijk op de lerarenopleiding terecht (want een goed voorbeeldfiguur heeft iedere leerling nodig), waarna hij het schopte tot leraar toerisme, waarbij hij leerlingen wijsmaakte en nog steeds wijsmaakt waarom je voor dezelfde vliegtuigstoel 36 verschillende bedragen betaalt en dat het wel degelijk mogelijk is om 22 uur vastgezogen te zitten op een vliegtuigtoilet. In Londen zag hij stand-up comedy in The Comedy Store en wist toen dat hij dat ook eens moest proberen. Na een verloren liefde was het kiezen tussen zelfbeschadiging met een gekarteld broodmes en stand-up comedy. En je

zou het niet zeggen, maar hij koos toch echt voor de stand-up comedy.


fragment Kees van Amstel in Comedytrain

 


In februari 2008 wordt hij tot verbazing en teleurstelling van publiek, pers en organisatie niet doorgelaten tot de finale van het Leids Cabaret Festival.
bron: keesvanamstel.nl


 
In de zomer van 2008 reisde stand-up comedian Kees van Amstel door Amerika en keek wat er zoal te beleven viel op comedygebied in San Francisco, Los Angeles, Las Vegas en New York.
Voor Zwartekat.nl  schreef hij in vier delen over zijn bevindingen en andere beslommeringen; 'Onze man in the USA'

 In de zomer van 2007 was Kees van Amstel op het Edinburgh Festival Fringe, ook wel bekend als de Edfringe of The Fringe. Onder de naam 'Amsterdam Underground Comedy Collective' speelde hij daar (in het Engels) met andere leden van de Comedytrain als Steef Cuijpers, Theo Maassen, Wouter Meijs, Lebbis, Eric van Sauers, Hans Teeuwen en Micha Wertheim.

Voor Zwartekat.nl hield hij een verslag bij van zijn avonturen; 'Onze man in Edinburgh'

 

Agenda