Nederlands     English     Deutsch

Circus Zandvoort
Fun & Games, Bioscoop, Theater, Casino

Het gehele jaar open van 10.00 - 02.00 uur.
Gasthuisplein 5, 2042 JM Zandvoort
Postbus 446, 2040 AK Zandvoort
Tel. 023-5718686
www.circuszandvoort.nl


Circus Zandvoort

 

 

St. Kunst Circus Zandvoort
Postbus 151
2040 AD Zandvoort

 

 

 

 
Activiteiten KunstCircus Zandvoort

 

Stichting KunstCircus Zandvoort werkt al jaren in goede samenwerking met de provincie Noord-Holland, de gemeente Zandvoort en plaatselijke culturele instellingen. KunstCircus Zandvoort stimuleert en neemt deel in diverse projecten die ten goede komen aan een beter cultureel klimaat in de gemeente.

Zo organiseert zij kunstmanifestaties en dans- en muziekfestiviteiten en verschaft zij filmclub ‘Simon van Collem’ de mogelijkheid om elke woensdagavond blikverruimende- en kwaliteitsfilms te vertonen.

 

Enige recente activiteiten:

 • Cinema Nostalgie
  Al meer dan een jaar een succesvol evenement dat voor mede mogelijk wordt gemaakt door ondersteuning van Kunst Circus Zandvoort. Cinema Nostalgie is elke eerste dinsdagmiddag van de maand geopend en is voor iedereen, maar speciaal voor senioren, toegankelijk. 

  Ontvangst met koffie,thee, etc. Extra personele ondersteuning en in samenwerking met PlusPunt Zandvoort een speciale Belbus service.

 • Mede mogelijk maken van de cabaretvoorstellingen in Zandvoort. Zonder externe bijdragen is structureel aanbod van verrassend en/of vernieuwend theatertalent in Zandvoort niet te realiseren. Een greep uit het recente aanbod: Roué Verveer , Murth Mossel , Rob Urgert , Keest van Amstel , Ellen Dikker.
   
 • Thema Oorlogswinter
  Zaterdag 22 november 2008: de rode loper première van Oorlogswinter in Circus Zandvoort. De film is gebaseerd op het gelijknamige meesterwerk van Jan Terlouw. Deze dag is tevens het startschot voor KunstCircus Zandvoort ism andere culturele organisaties voor een reeks van activiteiten rond Oorlogswinter: een Oorlogswinterwandeltocht langs Zandvoortse Oorlogsmonumenten, een wandeling in en rond de bunkers, een expositie, een lezersactie en nog veel meer.  
 • Presentatie gedichtenbundel Sporen
  Woensdag 5 november 2008: de feestelijke presentatie van de gedichtenbundel Sporen  van de 20-jarige Zandvoortse dichter Amanda Pellerin. Het eerste exemplaar van deze debuutbundel wordt door de Zandvoortse wethouder Kunst en Cultuur aan de schrijfster uitgereikt.
 • Kinderboekenweek Filmfestijn
  1 t/m 11 oktober 2008: Kinderboekenweek. Dan draaien we in Circus Zandvoort -geheel gratis - diverse verfilmingen van Nederlandse Boeken voor alle schoolkinderen van Zandvoort. De kleine ijsbeer, Pluk van de Petteflet, de Griezelbus en natuurlijk hét KinderBoek der Boeken "Brief voor de Koning". Voor de oudere "kinderen" draaien we Ronald Giphart's Ik omhels je met 1000 armen. Deze actie wordt geheel mogelijk gemaakt door Stichting Kunstcircus Zandvoort.

 • Mede mogelijk maken van de cabaretvoorstellingen in Zandvoort. Zonder externe bijdragen is structureel aanbod van verrassend en/of vernieuwend theatertalent in Zandvoort niet te realiseren. Een greep uit het recente aanbod: ELLEN DIKKERAlkemade en Bloemen , Droog Brood , Klaas van der Eerden 

 

November 2007 Alkemade en Bloemen in Zandvoort

 • Stichting Kunstcircus Zandvoort subsidieert in maart 2008  'EARTH', een documentaire geschikt voor het hele gezin. EARTH confronteert ons door middel van indrukwekkende beelden en landschappen, uitgelicht door een oogverblindende zon, met de harde realiteit van het leven op onze planeet. Op indringende wijze wordt duidelijk hoe de opwarming van de aarde de overlevingskansen van vele diersoorten bedreigt.

   
 • De herrijzenis van Het Jonge Schaap; Film over de bouw van de nieuwe molen Het Jonge Schaap; Kunst Circus Zandvoort sponsort een verzorgde bioscoopvoorstelling voor alle betrokkenen bij deze documentaire . De documentaire, die anderhalf uur duurt, is op dvd gezet en is ook te koop.

 • Mogelijk maken van het uitbrengen van de roman "De zesde republiek". Lees hier de backcover.


 • Op zondag 8 en zondag 15 juli 2007 heeft het KunstCircus een magisch en inspirerend (gratis) optreden van STANDDANS met 'Rise Fall Out'   mogelijk gemaakt. De dansers dansen op het strand bij Paviljoen Take Five tegen zonsondergang aan de vloedlijn. Het publiek wordt uitgenodigd plaats te nemen in het zand. Meer info

  Choreograaf en componist is Dylan Newcomb

 

Rise fall out;  kunstzinnig aan de kustlijn

 • De Zandvoortste dichter Marco Termes is sinds 1 maart 2005 'Dichter bij Zee'. In 2006 hebben initiatiefnemers Woningbouwvereniging EMM, gemeente Zandvoort en Stichting KunstCircus Zandvoort dit project doorgezet.
  Met regelmaat verschijnt er van zijn hand een gedicht dat het gevoel van de samenleving beroert binnen de actualiteit van dat moment. Lees hier de gedichten... 


 • 'Dichter bij Zee' Marco Termes

   
 • In 2003 werd de start gemaakt voor de documentaire "De Wind waait uit Zee": een film over Zandvoort en Zandvoorters door de eeuwen heen. In 2006 werd het project door Bart van Broekhoven (Pacha Cinema) afgerond en was het klaar voor de vertoning.
  Revolutionair was de manier waarop de film gebracht werd: niet de documentairemaker die de selectie maakt, maar de kijker bepaalt zelf welke verhaallijn hij volgen wil.
     


  42 televisies overspoelen de kijker met de bewogen geschiedenissen van mensen.   
    
     
    
   
 • Op vrijdag 22 september, 17.00 uur, onthulde wethouder G. Toonen, met onder andere Kunst & Cultuur in de portefeuille, het beeld ‘The Seas of She’, dat onlangs door de Stichting Kunstcircus is aangekocht en wat door de stichting welwillend in bruikleen is gegeven aan de gemeente. De aanwinst staat op de Boulevard Paulus Loot, ter hoogte van huisnummer 37. De Zandvoortse kunstenaar Mark Sjerps creëerde een gestileerde vrouwfiguur in de traditie van de 19e eeuwse modernisten. 'Bij die traditie van vormen weglaten en abstraheren sluit ik me aan', zegt hij, terwijl hij de onthulling voorbereidt. Daar is hij in de ogen van Stichting Kunstcircus meer dan voldoende in geslaagd. 'Een excellent kunstwerk', met die woorden typeerde Leo Heino van Stichting KunstCircus het nieuwe beeldhouwwerk.

'The Seas of She'
 

 

Kijk hier welke activiteiten Stichting KunstCircus Zandvoort in het verleden al gedaan heeft...

 

Agenda

Aangepaste sluitingstijd !

Covid-19 maatregel: Aangepaste sluitingstijd!

lees meer

Gekoppelde Jackpot

Een jackpot als extraatje...

lees meer