Nederlands     English     Deutsch

Circus Zandvoort
Fun & Games, Bioscoop, Theater, Casino

Het gehele jaar open van 10.00 - 02.00 uur.
Gasthuisplein 5, 2042 JM Zandvoort
Postbus 446, 2040 AK Zandvoort
Tel. 023-5718686
www.circuszandvoort.nl


Circus Zandvoort

 

 

St. Kunst Circus Zandvoort
Postbus 151
2040 AD Zandvoort

 

 

 

 
Stranddans Zandvoort

 

Op het strand bij Paviljoen Take Five te Zandvoort, op zondag 8 en zondag 15 juli 2007 om 21.00 uur, een magisch en inspirerend optreden van Stranddans . De entree is gratis. De dansers dansen aan de vloedlijn, tegen zonsondergang en het publiek wordt uitgenodigd plaats te nemen in het zand.

Voor deze vijfde editie tekent choreograaf Dylan Newcomb met een choreografie, getiteld Rise Fall Out In. Newcomb heeft deze voorstelling gemaakt voor zes danseressen. Dylan Newcomb is behalve choreograaf ook componist. Hij componeert voor dit dansstuk zijn eigen muziek. Dylan Newcomb danste jarenlang bij het Nederlands Dans Theater en heeft inmiddels bewezen een groot talent te zijn in het maken van eigen werk. Hij heeft de afgelopen zes jaar exceptionele choreografieën gemaakt waarvan enkele bekroond zijn.

Bij het maken van Rise Fall Out In laat Newcomb zich direct inspireren door de basis- elementen van deze krachtige plek. Op zijn manier kiest hij bij dit stuk voor de traditionele oosterse benadering van kunst maken: als een poging van de mens om de harmonie, perfectie en wijsheid van de natuur na te streven. Als tegenwicht tegen deze collectieve drang om deel uit te maken van de omgeving zet Newcomb de zes danseressen in om vanuit hun individualiteit zich te verzetten tegen de krachten om zich heen. Als basis gaat het stuk uit van de complexiteit binnen de eenvoud, de rijkdom binnen de puurheid. Het gaat niet om strand of de zee. Het gaat om wat de toeschouwer ervaart, daar op dat moment, met die zes danseressen in de branding - om wat er gebeurt daar onder de oppervlakte.

De dansers zijn Reut Gez-Wang, Kelly Hirina, Hope Miller, Cecilia Moisio, Kulli Roosna, Maria Zaplechnaya.Zie voor uitgebreide informatie over de choreograaf en over de afgelopen edities de site www.stranddans.nl

 

 

- Stichting KunstCircus Zandvoort; hoofdsponsor van de stranddans 2007 -

Agenda

COVID-19: TIJDELIJK GESLOTEN

Covid-19 maatregel: Tijdelijk gesloten

lees meer

Gekoppelde Jackpot

Een jackpot als extraatje...

lees meer